zondag 19 april 2015

Opel Kadett C betaalbare oldtimer

In het jaar 1973 kwam Opel met een nieuw model Kadett. Het werd een wereldauto daar deze in alle werelddelen werd gebouwd en verkocht. Door ontwerper Dave Holls is een creatie ontstaan. Zowel een coupe uitvoering als een besteluitvoering zagen het daglicht. 

De bodemplaat van een auto behoort tot de duurdere onderdelen. Wanneer het mogelijk is om de aantallen flink op te schroeven kan de stukprijs aardig zakken.

Het wereldmerk General Motors, waaronder Vauxhall, Isuzu, Holden en natuurlijk Opel, had de infrastructuur liggen voor een wereldauto. De Amerikaanse markt werd eigenlijk al op deze manier bediend. Het werd tijd om de wereld te veroveren.

Kleinere modellen midden in de oliecrisis

De markt voor kleinere auto's werd belangrijker naarmate brandstof duurder was geworden. Van de Opel Kadett C is de "City" afgeleid die de voorloper werd van de Opel Corsa.
Tevens kwamen in die tijd veiligheidsaspecten en milieu bewustzijn onder de aandacht wat resulteerde in anders bouwen en rijden met auto's.

Populaire oldtimer

Vraag en aanbod naar onderdelen is vrij lang stabiel geweest bij de Kadett C.
Carrosserie onderdelen, zeker de originele, zijn bijzonder prijzig geworden. Onderhoud en standaardisatie daarentegen maakt de "C Kadett" tot de betaalbare oldtimer van vandaag de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een bericht achter Feel free to leave a message