donderdag 5 mei 2016

Verzamelsites oldtimers en klassiekers

Verzamelsites oldtimers en klassiekers

Vele verzamelsites over menig onderwerp of interesse schieten als paddestoelen uit de grond. Zo ook over oldtimers en klassiekers.

Is er een verzamelsite die specifiek over jou oldtimer gaat dan wel het type of misschien wel de uitvoering waar er slechts weinig van gebouwd zijn.

Zoek je informatie in de vorm van foto's of tekst dan wel filmpjes?
Iedereen weet natuurlijk waar foto's en filmpjes te vinden zijn. Het zoeken naar onderdelen is nog steeds een "tekst" ding.
Wil je dus ooit met een filmpje of foto's onderdelen verkopen moet je beginnen met dit in tekst duidelijk te maken met een link naar de foto's of het filmpje.
Mensen maken de mooiste kiekjes en plaatjes maar worden niet gevonden.

Een verzamelsite moet wel aan deze criteria voldoen om effectief te kunnen zijn. Verzamelen van websites kan wel op een verzamelsite. Als de firma Jansen jou onderdelen verkoopt maar je kent die firma niet kom je een stuk moeilijker op hun site terecht. Hier komt het nuttige aspect van de verzamelsite om de hoek kijken.
Wanneer de verzamelsites niet uniek genoeg zijn sneeuwen ze ook onder.

Google heeft zijn algoritmes aangepast en daardoor zijn contentfarms zoals verzamelsites een lagere ranking toebedeeld. Puur en alleen links op je site is dus in het nadeel van google rankings. Dat betekent dat er voor naambekendheid van je verzameling betaald moet worden en plaatsing op overkoepelende sites die zowiezo bekendheid hebben bij het grote publiek.

Mijns inziens zijn we nog te lang aan het zoeken naar wat we eigenlijk hopen te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een bericht achter Feel free to leave a message